28 Şubat 2013 Perşembe

nutellalı milföy


Sadece nutella yemek bile yeteri kadar keyifliyken, bir de milföyün çıtır lezzeti eklenince; ortaya anlatılmaz bir tat çıkıyor. Siz de benim gibi nutellaseverseniz, mutlaka deneyin. Pişman olmazsınız.

Malzemeler
6 adet milföy hamuru
Nutella
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı

Rendelenmiş portakal kabuğu ve nutella karıştırılır. Oda sıcaklığında yumuşamış milföy karelerinin her birinin içine, 1 tatlı kaşığı portakal kabuklu nutella konulur. Dikdörtgen şekilde kapatılır. Kenarları açılmasın diye, parmakla bastırılır. Birleşim yeri alt tarafa gelecek şekilde, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerine bıçakla bir kaç çizik atılır. Yumurta akı sürülüp, tozşeker serpilir. 220 derecede, iyice kızaran kadar pişirilir. Sıcak ya da soğuk istenilen şekilde servis edilebilir.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bir marka vardı marmelatlı milföy satardı şekli bana onu hatırlattı nutella furyası tüm hızıyla devam ediyor:)

    YanıtlaSil
  3. Şahane bişey buu..Ne hoş olmuş..lezzetini tahmin edebiliyorum :))

    YanıtlaSil
  4. vaaaay.bunu da not aldım ki.
    bir nutella kavanozunu 15 dakkada bitiriyorum.
    :)

    YanıtlaSil