8 Aralık 2013 Pazar

incirli milföy bohça

Hayırlı pazarlar. Pazar kahvaltısı için hazırladığım pratik ama lezzetli bu minik bohçalar bizim evde çok seviliyor. umarım siz de seversiniz:))

Malzemeler 

10 yaprak milföy
8-9 adet kuru incir
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
üzeri için pudra şekeri

Yapılışı
Ben ev yapımı incir reçeli kullandım Ama reçel bulamayanlar için: Kuru incirleri sıcak suda biraz bekletip yumuşatıyoruz .
yumuşatıyoruzKüçük küpler halinde doğrayıp ceviz ve tarçın ekleyerek iç malzemeyi hazırlıyoruz.Milföy hamurlarını küçük karelere kesiyoruz.
 


 İç malzemeyi milföylerin üzerine koyup bohça gibi kapatıyoruz.
180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
fırından çıkarıp biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. 
                       afiyet olsun

13 yorum:

  1. mıfloy hamuru guzel oluyr bırde ıncırlı tabıkı yemede yanında yat

    YanıtlaSil
  2. Mm nefis görünüyor ellerine sağlık :) pratik bir o kadarda lezzetli dirler eminim , afiyetle yiyi :)

    YanıtlaSil
  3. Çok kolay ve lezzetli görünüyor. Özellikle ani misafir için yapılması kolay bi tarif:)

    YanıtlaSil
  4. aman allam bu neeeeee.
    du bunu yengeme yaptırayım ben.
    o kurabiyeci.

    görünüşü elmalı kurabiye gibi.
    incirli haaa.
    bi de milföy hee.
    :)

    YanıtlaSil
  5. milfoy hamurlu ne yapilsa yerim, bu da zaten kalcalarimin buyuklugunden belli olur :) Incirle hic denemedim ama agzimin suyu su anda akiyor o ayri mesele :) cok pratik bir tarifi var, kesinlikle denemem gerek
    Ellerinize saglik simdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  6. eminim tadı muhteşemdirrr......görüntüsü de öyle
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. kaybolmayın tamam mıııııı.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel canım.. Ben bu kurabiyeyi çok severim..

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)
    http://tugbates.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. incirli olunca yemede yanında yat:)) eline sağlık canım

    YanıtlaSil