26 Şubat 2013 Salı

çökelek kavurması


Biz çocukken, anneannemin inekleri vardı. Yoğurdu, peyniri, tereyağını, çökeleği kendi elleriyle yapardı. Tabi öyle lezzetli olurlardı ki, anneannemde kahvaltı yapmak, bizim için çok özeldi. Artık çok yaşlandı. İneklerle ilgilenemiyor. Ama eli hala çok lezzetli. Allah-ü Teala canım anneanneciğime hayırlı uzun ömürler, sağlık, sıhhat versin. Elbette onun yaptıklarının yerini tutmaz ama, onun tarifiyle yaptığım  çökelek kavurması. Dilerseniz börek ya da poaça içi olarak da kullanabilirsiniz.  



Malzemeler

1/2 kg çökelek (yoksa tuzlu lor peyniri de olabilir)
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber      

Yapılışı

Soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağında kavrulur. Baharatlar atılır. Çökelek ilave edilir. Karıştırılır. Altı kapatılınca maydanozlar eklenir. Karıştırılır. Kahvaltıda servis yapılır.  Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Bu çok güzel oluyor .Kahvaltı sofralarına renk katıyor.Eline sağlık arkadaşım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kahvaltıda çok severim ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık benımde babaannem yapardı cokta guzel olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selmacığım.Bazı lezzetler insanı çocukluğuna götürüyor dimi?:))

      Sil
  4. Bizde çok severiz, ben bazen kavurmadan da yapıyorum. Bütün malzemeler çiğ olarak doğruyorum. Ayrıca içine ince kırmızı, yeşil biber de ince ince doğruyorum. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Evet öylede güzel olur.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil