28 Mart 2013 Perşembe

krema dolgulu milföy sarma



Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti milföy sarma. Nihayet  deneme fırsatı bulabildim. Tadı torpil pastaya benzese de, yapımı ona göre çok daha pratik...


Malzemeler
6 yaprak milföy
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
Yapılışı


Pakette ikisi yapışık olarak bulunana milföyler, ayrılmadan, boyuna beş parçaya kesilir.
 Kaşık ya da çatal sapları tereyağı ile yağlanır. Milföy hamurları yağlanmış çatal kaşık saplarına dolanır. İki kaşık ya da çatal üst üste konularak sarılırsa daha iyi olur. 190 derecede, iyice kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca,  kolaylıkla çatallardan çıkarılır. Gerekli tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi hazırlanır.  Ilıyınca, ince uçlu krema sıkma aparatıyla, milföylerin içleri doldurulur. Arzuya göre süslenir.


Afiyet olsun.



36 yorum:

  1. elıne sağlık cok guzel olmus zorda değılmıs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hiç zor değil sevgiler:))

      Sil
    2. muhteşem göruntu elıne sağlık

      Sil
  2. Canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok hoşmuş, çok ta pratik.. Denenesi bir tarif daha :))

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim çok pratik:))Sevgiler

      Sil
  4. ayy kesın yapcak harıka gorunuyo canım elıne saglık :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor, hem çıtır hem dolgulu.. hayal edebiliyorum tadını..hımmm..

    YanıtlaSil
  6. çok hoş görünüyorlar hem pratik hem çok şık bir sunum eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok pratik. Teşekkürler sevgiler

      Sil
  7. Ellerinize saglik cok güzel ve nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuşlar ,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Pratik ve güzel olmuş canım, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. çatala sarmak iyi fikirmiş...
    bende nereye saracağım diye deli gibi düşünüyordum :)

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten çatalla çok pratik oldu. Yağlamaya bile gerek kalmadan soğuyunca kolayca çıkıyor.

    YanıtlaSil
  12. bu fikri gördükten sonra bu sabah o kadar beğendim ki yayınlaya basmaya unutmuşum ,harika canım,ellerine ,aklına sağılık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim beğenmene sevindim sevgilerimi gönderiyorum:))

      Sil
  13. güzel fikir ellerine sağlık arkadaşım sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Güzel gözüküyorlar.Ayrıca çatal detayı süper.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Kaşıklara sarılma fikrini Pinterest te görmüştüm,ne iyi fikir değil mi? Sunumunuz çok şık olmuş,elinize sağlık.
    www.ihlamurcum.com

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık :)
    güzel fikir aparatını bulamayanlar için :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. güzel fikirmiş canım ellerine sağlık denemeli bu nefis tarifini .

    YanıtlaSil
  18. Bayıldım buna.
    :))
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. tariflerinizin hepsi birbirinden orjinal, birbirinden lezzetli gözüküyor.
    Bol bol inceleyeceğim blogunuzu

    YanıtlaSil