12 Şubat 2013 Salı

fıstıklı irmik helvası


Kavrulurken mis gibi kokular çıkaran, şerbetiyle buluştuğunda ise kimsenin hayır diyemeyeceği bir tarif yazacağım sizlere...


Malzemeler
3 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
200 gr margarin (yada tereyağı)

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
100 gr fıstık
Yapılışı
Margarin eritilir. Üzerine irmik ve un eklenir. Unun kokusu çıkıp, hoş bir renk alana kadar kavrulur.Bu sırada başka bir yerde şeker ve su karıştırılır.Kavrulan irmiğin üzerine yavaşça dökülür. İrmik şerbeti çekene kadar karıştırılır. Şerbeti çekince servis tabaklarına alınır ve fıstıkla süslenir.Arzuya göre sıcak ya da soğuk servis yapılır. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder