26 Şubat 2013 Salı

patatesli yumuşak kurabiye




Bu akşam canım çayın yanında tuzlu bir şeyler isteyince, ne yapsam diye düşünürken, aklıma dünden kalan haşlanmış patateslerimin olduğu geldi. Hem yumuşacık hem de çok lezzetli olan bu kurabiyelerden yapmaya karar verdim. Hatta yaparken komşum da geldi. Onun da hoşuna gidince patateslerden ona da verdim. O da yaptı. Hem patatesler değerlenmiş oldu, hem de çayın yanın da taze kurabiyelerimiz. 


Malzemeler
125 gr tereyağ
1 yumurta
150 gr kaşar peyniri
1 adet halanmış patates
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
Üzeri için yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağının içine, yumurta kırılır. Patatesler rendelenir. Baharatlar eklenir. Kaşar peyniri de rendelendikten sonra, iyice yoğurulur. En son kabartmatozu ve un eklenerek, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar kopartılarak yuvarlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek, çörekotu atılır. 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder