18 Şubat 2013 Pazartesi

fırında çupra




Kışın sofraların vazgeçilmezlerinden olan balık, bizim ailede de çok seviliyor. Bugün de sık yaptığım balıklardan birini yaptım yine. Okuldan çok acıkmış olarak gelen  kızım, balığı görünce çok sevindi.


Malzemeler
3 adet çupra
1 adet sağan
1 adet patates
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytin yağ
Tuz

Yapılışı

Balıklar yıkandıktan sonra üzerilerine birer çizik atılır. Patates,soğan,limon halka olarak, ince ince doğranır. Balıklar tuzlanır. Aralarına birer dilim limon yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen balıkların üzerilerine, dilimlenmiş patates,soğan ve limon yerleştirilir. 2 yemek kaşığı yağ da gezdirildikten sonra fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder