15 Şubat 2013 Cuma

patlıcan kebabı


Esasında, Maraş'ta, mahalle fırınlarında ya da kebapçılarda yapılan bu eşsiz lezzetin, ev mutfağında yapılmış hali... 
Malzemeler
300 gr. orta yağlı kıyma
3 adet kemer patlıcan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Yapılışı
Patlıcanlar, 3-4 cm uzunluğunda kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Böylece patlıcanlar acıysa, tuzlu su, bu acılığı ortadan kaldırır. Kıyma, tuz ve karabiberle yoğrulur. Patlıcanlar süzülüp, fazla suyu sıkılır.  Kıymadan, ceviz kadar, parçalar koparılarak, fırın kabına, 1 patlıcan, 1 kıyma konarak dizilir. Ortasına domates ve biberler yerleştirilir. Arzuya göre arpacık soğan da eklenebilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder