13 Şubat 2013 Çarşamba

ızgara kırmızı biberli acı sos





Haftasonu pazarda dolaşırken, tezgahın birinde gözüme çarpan kıpkırmızı biberleri,  hemen satın aldım. Eve getirince ızgara salata yapacaktım ama çok acı olduklarını fark edince, acı sos hazırladım. Öyle lezzetli oldu ki, son halini fotoğraflayamadan yedik bitti :))


Malzemeler
1 kg. kırmızı şili biberi ( ya da acı kapya biber)
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Yapılışı



Biberler  elektrikli ızgarada pişirilir.


Sıcakken kağıt havluya sarılır, hava almayacak şekilde bir poşete konur. Soğuyunca kabukları soyulur. Biberler ile birlikte tüm malzemeler, koyu kıvamlı bir sos haline gelinceye kadar rondodan  geçirilir. Servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder