22 Şubat 2013 Cuma

kıymalı pırasa



Zeytinyağlı pırasayı, benden başka seven yok evde. Kışın en güzel sebzelerinden olan pırasayı, ben de kıymalı yapıyorum. Daha önce kıymalı denemediyseniz, çok lezzetli oluyor, deneyin :))


Malzemeler
Yarım kg pırasa
150-200 gr kıyma
2 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı tuz


Yapılışı

Kıyma tencerede yağla birlikte biraz kavrulur. Üzerine küp doğranmış havuçlar eklenir ve kavrulmaya devam edilir. İnce doğranmış pırasalar da ilave edilir. Baharatlar eklenir ve üzerini geçmeyecek kadar su koyulur. Suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder