28 Şubat 2013 Perşembe

bademli tuzlu kurabiye




Arkadaşlarım için hazırladığım, minik tuzlu kurabiyeler. Yapması ve yemesi çok keyifli. Oldukça bereketli bir hamur oldu. Bir ölçüden tam üç tepsi kurabiye çıktı. Üstelik hemen bayatlamayan, kurabiye kavanozunda uzun süre saklanabilen cinsten. Tarif bana ait. Eşim ve çocuklar çok sevdi. Umarım  tadan ve deneyen herkes beğenir.

Malzemeler
250 gr. tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un
150 gr çiğ badem
Yapılışı

Yumurtaların sarısı, daha sonra üzerine sürmek için ayrılır. Yumurta akı, küp küp doğranmış tereyağı, toz şeker ve tuz yoğurma kabına alınır. Krema kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur. Ayrı bir kasede kabartmatozu ve sirke karıştırlır. ( Böylece kabartmatozu köpürür. Bu da kurabiyenin daha kıyır kıyır olmasını sağlar. ) Karbonat ve sirke karışımı da yoğurma kabındakilere eklenir. Azar azar un ilave edilerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilir.  Hamur iki bezeye bölünür. Her beze, iki streç filmin arasında merdaneyle yarım cm inceliğinde açılır. Küçük bir kalıp ya da bardakla, minik daireler kesilir. 

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurt sarısı sürülüp, badem yerleştirilir. 220 derecede önceden ısıtılımış fırında, 12- 13 dakika pişirilir. ( Çok çabuk pişiyor, bu nedenle pişerken takip etmek gerekiyor. ) 

Afiyet olsun.

8 yorum: