23 Şubat 2013 Cumartesi

fırın pirzola





Daha önce de belirttiğim gibi biz eti çok seven bir aileyiz. O yüzden de etsiz yemek yapamıyoruz,etsiz yemek yediğimiz zaman sanki doymuyoruz.  :) Zeytinyağlı yemekleri hep ara sıcak olarak yemeyi tercih ediyoruz. Bu akşam da kızımın isteği üzerine yine et vardı soframızda. Yapımı kolay, yemesi zevkli.

Malzemeler
1 kg kuzu pirzola
3 adet domates
2 adet yeşil biber
2 kırmızı biber
tuz
kekik
sıvı yağ

Yapılışı
Pirzolalar, kızgın tavada, 2-3 kaşık sıvı yağ eklenerek, rengini değiştirene kadar, çok az, arkalı önlü pişirilir. Biraz tuz, biraz kekik serpilerek, fırın kabına alınır.180 derecede pişilir. Domatesler ve biber dörde e bölünerek tavada, 2 kaşık sıvı yağında pişirilir. Tuz ve kekikle tatlandırılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder