23 Şubat 2013 Cumartesi

mandalina soslu kereviz

Havaya cemre düşmüş. Demek ki  artık kış bitiyor. Gelsin tüm güzelliğiyle bahar. Ama kış bitmeden, sevdiğim kış sebzelerini, sık sık pişirmeliyim diyorum, kendime. Çocuklar pek yemese de, eşim ve ben, kerevize bayılıyoruz. Bu tarif de kerevizin, en sevdiğimiz hali. 



Malzemeler
1 adet büyük boy kereviz
1 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
2 adet pırasanın yeşil kısımları
1su bardağı mandalina suyu
1 tutam tane karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Soğan, jülyen doğranır, tencerenin dibine yerleştirilir.
Kerevizler soyulup, orta kısımları oyularak, soyulmuş havuç yerleştirilir. Bu şekilde halka halka dilimlenir. Soğanların üzerine yerleştirilir.
Üzerine pırasa yaprakları ve tane karabiber- tuz konur. Son olarak mandalina suyu ve zeytinyağı gezdirilir. Kısık ateşte sebzeler yumşayıncaya kadar pişirilir. Ertesi gün servis edilirse daha lezzetli olur. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder