20 Şubat 2013 Çarşamba

ev yapımı adana kebap


Daha önceden de belirttiğim gibi biz kebapsız yapamayız. Dumanı tüte tüte mangal yapmayı kim sevmez ki. Ama maalesef, apartman balkonunda mangal yakamıyoruz. Ee o zaman ne yapalım? Siz de bizim gibi keyfine düşkün bir apartman sakiniyseniz, bu tarif hoşunuza gidecektir.


Malzemeler
350-400 gr orta yağlı kıyma
Bir tatlı kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı pul biber
Bir tatlı kaşığından biraz fazla tuz
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak

Yapılışı
Kıymaya baharatlar eklenerek iyice yoğurulur.


Kıyma, şişlere takılır. (Benim şişlerim ince olduğu için, ikisini birleştirerek taktım.) Elektrikli ızgarada pişirilir. Domatesler 4'e, biberler 2'ye bölünür. Onlarda ızgara da pişirilir. Soğanlar ince piyazlık doğranır ve doğranmış maydanozla karıştırılır. Üzerine sumak dökülür.


Pişen kebaplar tabağa alınır.Yanına soğan piyazı, ızgarada pişmiş, domates ve biberler de alınır. Lavaş ekmeğiyle servis yapılır. Afiyet olsun.

Not:Elektrikli ızgaranız yoksa teflon tavada çok az yağda da pişirebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Bismillah .
    biraz gec kaldim ama geldim :)
    güzel paylasimlarda bulusmak dilegiyle hayirli cumalar .basarilariniz daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiniz. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah'ın izniyle güzel paylaşımlarımız olacağına inanıyorum. Bloğunuzu ilgiyle izliyorum. Sevgiler.

      Sil
  2. ooo tam bizlik.et düşkünü bir aile olarak bayılıyoruz böyle lezzetlere.elleriniz dert görmesin.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Hanım, güzel yorumunuz için çok teşekkürler . Eşim Adanalı olduğu için biz de et yemeyi çok seviyoruz. Sevgiler.

      Sil
  3. Toptan Kelle Eti Kıyması  Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır

    YanıtlaSil