15 Şubat 2013 Cuma

yumurtalı pırasa


Trabzon'lu komşum Sevgili Mehtap'ın kayınvalidesinin tarifi. Bir kaç kez hazırlayıp getirmişti. Çok beğenmiştim. Çocuklara, pırasa yedirmek zor, nasıl pişirsem diye düşünürken, aklıma geldi. Ama teyzenin nasıl yaptığını hatırlayamadım. Ben de damağımda kalan lezzetten yola çıkarak, bu tarifi hazırladım. 

Malzemeler
2-3 adet pırasa
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı mısır unu
3 adet yumurta
Tereyağı
Tuz-karabiber
Yapılışı

İncecik kıyılmış pırasa, maydanoz ve rendelenmiş havuç, karıştırma kabına alınır. Üzerine mısır unu, yumurta, tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır.



Tereyağ ile yağlanmış, yapışmaz tavaya, elle bastırılarak yerleştirilir. Kısık ateşte, alt-üst edilerek  ve arada tava yağlanarak, iyice kızrıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. bazen de bende yaparım pırasalı omlet odukca besleyıcı ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten besleyici ve lezzetli bir tarif. Sizin de ellerinize sağlık:))

      Sil