14 Şubat 2013 Perşembe

yaban mersinli kurabiye


Kansere karşı koruyucu etkisiyle bilinen ve daha bir çok faydası olan blueberry  ya da yabanmersini, maalesef bizim mutfaklarımızda gerektiği kadar yer almıyor. Ülkemizde taze meyve olarak bulmak çok zor. Dondurulmuş ya da kurusu satılıyor.


 Market raflarında ya da aktarlarda kuru yabanmersini olarak satılan şey ise, aslında meyvenin, üretim halkasında en sona kalan kalitesiz kısmının, kimyasal işlemlerle renklendirilmiş hali.



Hakiki  yabanmersini kurusu, resimde görüldüğü gibi siyah kuru üzüme benziyor.

Benim kuzular, jelibon niyetine, yabanmersini yemeyi çok seviyorlar. Bugün onlar için yabanmersinli kurabiyeler hazırladım. American cookies tarzındaki bu kurabiyeler biraz sert oluyor ama, çocuklar süte batırarak yemeyi çok seviyor.


Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı kuru yabanmersini
1 tutam kabartmatozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
1 çay bardağı yulaf kepeği
Aldığı kadar un

Yapılışı


Tereyağı ve şeker yoğrulur. Diğer malzemeler sırasıyla eklenerek, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır. Tepsiye aralıklarla  dizilir. Kurabiyele toplarının üzerine çay bardağıyla bastırılır. Üzerlerine çatalla delikler açılır. Böylece az kabararak, yayvan bir şekil alması sağlanır. 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler, hemen bir soğutma telinin üzerine alınır. Soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.  
  



   


1 yorum:

  1. Tarife 2 yemek kaşığı yoğurt da eklenecek. Unutmuştum ...

    YanıtlaSil