Çay saatlerimizin vazgeçilmezi kekler... Yine yapımı kolay, genellikle çok sevilen bir kek tarifi...
Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilin
1 paket kabartmatozu
2 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı
Yumurtalar ve şeker çırpılır. Sıvı yağ ilave edilir. Ayrı bir kasede, un, kabartmatozu, vanilin karıştırılır. Yumurtalı karışımın üzerine elenir. Portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır. son olarak fındık ve üzüm eklenir, karıştırılır. Fırın kabı margarinle bolca yağlanıp, unlanır. Karışım kaba boşaltılır. 175 derecede 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkınca, ılıkken ters çevrilerek, servis tabağına alınır. Arzu edilirse üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
hmm çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım :)Blogunu takipteyim .Banada beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum :)http://istkazanbenkepce.blogspot.com
YanıtlaSilTeşekkür ederim Büşracığım. Hemen blogunu ziyaret ediyorum. Sevgiler...
Sil