23 Şubat 2013 Cumartesi

portakal soslu irmik tatlısı

Bu aralar hastalık salgın. Tanıdığım herkes hasta olmuş. Rabbim hepsine şifalar versin İnşallah. Bir haftadır ablacığım da hastaydı. Bugün biraz daha iyiymiş çok şükür. Gurbetin zorluğu her zaman içimizde ama, böyle zamanlarda uzakta olmak, insanı daha da çaresiz bırakıyor. Sevdiklerinin zor zamanlarında yanında olamadıktan sonra, neye yarar ki mutlu anlarda birarada olmak. Kardeş olduğunun ne anlamı var diye sorgulamadan edemiyor insan kendini. Cevap alamıyorsun elbette. Yalnızlık ve çaresizliğinle Rabbine sığınıp, dua edebiliyorsun sadece.



Malzemeler
1 litre süt
6 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket yulaflı bisküvi

Sosu için
3 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı
Muhallebi için olan malzemeler tencereye alınarak pişirilmeye başlanır. Göz göz olup kaynadıktan sonra altı kapatılır.Kelepçeli kalıbın alt kısmı çıkarılarak, çemberi servis tabağına koyulur. Muhallebiden biraz kalıbın içerisine sürülür. Bisküviler kalıbın kenarına dizilir. Kalan muhallebi de kalıbın içerisine dökülür. Üzerine başka bir tencerede pişirilen portakal sosu dökülür.Arzuya göre bir dilim portakal ve fındıkla süslenir. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Rabbim şifa versin cümle hastalara ablacığınada...Tatlı çok güzel görünüyor eline sağlık...
    Kelime doğrulamayı kaldırırsan iyi olur yorum yazmak çok zor oluyor...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanifecim güzel dileklerin için çok sağol.Kelime doğrulamayı ben ayarlamadım kaldırmaya çalışıcam inşallah nasıl olduğunu pek bilmiyorum ama bulmaya çalışıcam.:))

      Sil
    2. kelime doğrulama kalkmış, haber vereyim dedim :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim. Biraz uğraştım ama sonunda kalkmış.

      Sil
  2. Allah şifa versin inşallah... Tarifinizi çok beğendim denemeyi düşünüyorum nasipse, merak ettiğim şey bisküviler yumuşuyor mu acaba muhallebiyle temas ediyorlar anladığım kadarıyla :)Elinize emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Tarifimi beğendiğiniz için sevindim. Bisküviler elbette biraz yumuşuyor, ama endişe etmeyin şekilleri bozulmuyor. Çok lezzetli ve hafif bir tarif, gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Sevgiler

      Sil