11 Şubat 2013 Pazartesi

peynirli susamlı tuzlu kek


Susam ve peynir... En sevdiğim ikililerden. Hele bir de kekte buluşmuşlarsa, tadına doyum olmaz. Bilirsiniz tuzlu kekler zordur. Kolay kabarmazlar.Çok denemenin sonunda ulaştığım bu tarif, tıpkı tatlı bir kek gibi puf puf kabarıyor, yumuşacık oluyor. 
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
150 gr beyaz peynir
2,5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon kabuğu rendesi
1/2 çay bardağı susam 
Fırın kabını yağlamak için margarin
Yapılışı
Yumurta ve sıvı yağ çırpılır. Ezilmiş peynir eklenir. Elenmiş un ve kabartmatozu, tuz,şeker, limon kabuğu rendesi, ayrı bir kapta karıştırılır.Yumurtalı karışıma eklenir. En son süt eklenir. Yavaş yavaş karıştırılır.Margarinle yağlanmış, susama bulanmış fırın kabına boşaltılır.180 derecede 40_45 dakika pişirilir. (Ben, kekleri her zaman soğuk fırına koyarım. Böyle daha iyi kabardığını düşünüyorum.) Ilıkken kaptan çıkarılır. Ters çevrilerek, servis tabağına alınır. Afiyet olsun. 

3 yorum:

  1. Ben de kekleri soğuk fırına koyarım, fırın ısınırken kek de yavaş yavaş kabarır..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten ben çok denedim, soğuk fırında çok daha iyi kabarıyor. Teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. cok lezetli grünüyor ellerine saglik canim

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil