20 Şubat 2013 Çarşamba

lavaş





Evimdeki bayat ekmekleri değerlendirmeyi çok seviyorum. Hem lezzetli oluyorlar, hem de ziyan olmuyorlar. Çeşitli şekillerde değerlendirdiğim bayat ekmekleri, bu defa lavaş yaptım. Bakalım beğenecek misiniz?


Malzemeler
1 adet bayat ekmek ( ve ya ne kadar bayat ekmeğiniz varsa )
Alabildiği kadar un.

Yapılışı

Bayat ekmek yoğurma kabına kabına alınır. Ilık suyla ıslatılarak,  elle sıkarak, iyice ezilmesi sağlanır. Yavaş yavaş un eklenerek hamur haline gelinceye kadar yoğurulur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. İnce bir şekilde açılır.
Isıtılmış büyük boy teflon tavada arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Eline sağlık bayat ekmekleri değerlendirmenin en iyi yollarından biri...
    Bloğunu blog listeme almama rağmen izlemeye almayı atlamışın takibe aldım selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Hanifeciğim. Ben zaten güzel blogunun izleyicisiyim :)) sevgler.

    YanıtlaSil