18 Şubat 2013 Pazartesi

incirli kurabiye



Tanıdığım bir ablam, bir gün, Allah kimseye kurabiye kaderi vermesin, demişti. Neden diye sorduğumuzda da, çünkü tabakta herşey yenir, ama o kadar emek vererek yaptığımız kurabiyeler, hep kalır, yanıtını vermişti. Çok gülmüştüm. Ama benim bugün size vereceğim tarif, tabakta asla kalmayacak türden. Tam kıyır kıyır ağızda dağılanlardan.


Malzemeler
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için pudra şekeri

İçi için
10-12 incir
Bir çay bardağı ceviz

Yapılışı
Öncelikle incirleri sıcak suda bekletip olabildiğince küçük doğruyoruz. İyice yumşamalarını sağlıyoruz ve doğranmış cevizlerle karıştırıyoruz. Yoğurma kabına, oda ısısında yumuşamış yağımızı alıyoruz. İçine şekeri ilave edip iyice karıştırıyoruz sonra diğer malzemeler de eklenip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.


Hamurdan küçük parçalar koparıp, içerisine incir koyup, yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. ELİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖZÜKÜYOR HEMEN DENEYECEM

    YanıtlaSil
  2. hiç yemedim :) ama ilginç bir tarife benziyor denemek lazım..

    YanıtlaSil