22 Şubat 2013 Cuma

finger bisküvili pasta



Tramisu yapmak için mutfağa girdiğimde, kedidili bisküvilerin yarısı ortalıkta yoktu. Benim küçük canavarlar yemiş. Ben de evde olan malzemelerle, böyle bir pasta hazırladım. Gelen misafirlerim çok beğendi. İnşaallah siz de beğenirsiniz.

Malzemeler   
2 paket Ülker Finger bisküvi
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
2/3 su bardağı şeker
1 adet falım damla sakız aromalı sakız
Süslemek için
Fındık ve kuru üzüm, tarçın 
                     
Yapılışı

Damla sakız aromalı sakız, minik minik doğranır. Süt, şeker, un ve sakızla koyu kıvamlı bir muhallebi hazırlanır.





Bisküviler resimdeki gibi kalıba yerleştirilir. Muhallebinin yarısı kalıba boşaltılır. Araya bisküvi konur kalan muhallebi üzerine dökülür.



Kalan bisküviler muhallebinin en üstüne ufalanır. Fındık ve üzülme süslenir. Son olarak üzerine tarçın serpilir. Buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Servis edileceği zaman kalıptan çıkarılır.Afiyet olsun.

6 yorum: