26 Şubat 2013 Salı

domates yatağında kabak gondol


Artık hiçbir sebze ve meyve doğal değil. Mevsimin de olsun olmasın, hiçbirinin tadı eskisi gibi değil. Üstelik herzaman bütün çeşitleri de bulmamız mümkün. Önceden öyle miydi? Yaz gelse de bir karpuz yesek diye beklerdik ya da kabak, patlıcan, domates... vs. Almamak gerek aslın da ama görünce dayanamayıp alıyoruz. İşte ben de dayanamayıp bu minik kabakları aldım. Bakalım ne yapmışım kabaklarla...


Malzemeler
1 kg kabak
1 adet kemiksiz tavuk göğüsü
Kaşar peyniri
2 adet domates
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı
Kabakların baş ve sap kısımları kesilir.


Gondol şekli verebilmek için, ortasından boyuna doğru bir kapak kesilir. Çay kaşığıyla,  kesilen kısımların içleri oyulup, çıkarılır.


Gondol şekli alan kabaklar kızgın yağda kızartılır. Üst kısmından çıkan kapaklar da kızartılır.  


Küp doğranmış tavuk göğüsleri tavada kavrulur. Tuz, karabiber ve kekik eklenerek, kabakların içlerine doldurulur. Fırın tepsisine alınarak üzerlerine ince bir dilim kaşar peyniri koyulur. Kaşarlar eriyene kadar fırında pişirilir. Domateslerin kabukları soyulur. Minik minik doğranarak, tavada, sos kıvamına gelinceye kadar, iyice pişirilir. Tuz ve kekik atılarak tatlandırılır.  


Servis tabağına önce domates sosu, üzerine de kabak gondollar yerleştirilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Çok severim canım ellerine sağlık bunun karnıyarık gibi iç hazırlayıp pişirince de çok güzel oluyor bu hali de çok güzel..Sevgiler..

    YanıtlaSil