13 Şubat 2013 Çarşamba

çarkıfelek poğaça


Bu poaçanın şeklini, yabancı bir sayfada görmüştüm. Ama tarif İtalyanca olduğu için, her zaman yaptığım, mayalı poaça hamuruyla denedim. Güzel de oldu...

Malzemeler

Hamur için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için
125 gr. eritilmiş tereyağ ya da margarin
İç harcı için
200 gr. Ekici lokum kıvamında beyaz peynir
Üzeri için 
1 yumurta sarısı 
Susam
Yapılışı
Şeker ılık sütün içinde eritilir. Un, maya ve tuz karıştırılarak, ortası havuz gibi açılır. Şekerli süt, su ve sıvı yağ ortasına dökülür. Yavaş yavaş karıştırılarak, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilir. Yoğurma kabının üstü streç filmle kaplanarak, hamur, oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur, 12 bezeye ayrılır. 
Her bezenin içine, ezilmiş peynir konularak, çay fincanı tabağı büyüklüğünde, açılır.
Açılan bezeler, erimiş tereyağına batırılır.
Kelepçeli fırın kabına, resimdeki gibi, üst üste yerleştirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilir.




175 derecede ısınmış fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
  
  

3 yorum:

  1. HARİKA GÖRÜNÜYOR .... BU BLOK HARİKA İŞLER YAPIYOR SEVEREK TAKİP EDİYORUZ

    YanıtlaSil
  2. Kesin denicem goruntu muhtesem

    YanıtlaSil
  3. 175 derece dogrumu ben hep 250 derecede pisiriyorum pohacalarimi

    YanıtlaSil