10 Şubat 2013 Pazar

alman pastası


Dün akşam üzeri eşim aradı,akşam çaya misafirlerimizin olduğunu söyledi.Ben de hemen birşeyler hazırlamak istedim.Eğer siz de benim gibi  hem şık hem de yapımı kolay bir pasta hazırlamak istiyorsanız işte tarif.


Malzemeler
Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu /div>
1 paket vanilya

Krema için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin
1 çay bardağı şeker
1 yumurta

1 paket vanilya
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı
Önce krema için olan malzemeleri, yağ hariç karıştırıp, pişiriyoruz.Ocağın altını kapattıktan sonra margarini ekleyip, mikserle çırpıyoruz.Kek için yumurta ve şekeri, beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra yoğurt,süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpıyoruz. En son unu, kabartmatozunu, vanilyayı eleyerek ekliyoruz.İyice çırptıktan sonra, yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.



Piştikten ve soğuduktan sonra ikiye kesiyoruz.Arasına kremayı sürüyoruz.




Kekin üzeine pudra şekeri eliyoruz.Dolapta dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. Merhabalar Hatice hanım ve Sevcan hanım :)
    Yorumuzu okuyunca hemen geldim popüler yayınlar kısmından az çok inceledim blogunuzu şuan bir çilekli rulo pasta görüp onu tıklamak için sabırsızlansamda :) bu alman pastasının hakkını yiyemiyceğim dogrusu:) borcamda böyle güzel pandispanya kabartmak herkesin harcı degildir kremayı böyle güzel tuturmakta ayrıca :) üzerindeki kalpleride görmedim sanmayın sakın :) çok güzel bir bloga geldim sanırım sık sık görüşmek dileğiyle hanımlar kolaylıklar dilerim:)

    YanıtlaSil