8 Mart 2013 Cuma

kurutulmuş domatesli sarımsaklı pilav



Kileri boşaltma zamanı... Sevgili kayınvalidemin,  köyde yazın hazırladığı domates kurularını, yemeğe kıyamayıp kış boyu saklamıştım. E artık yavaştan da olsa bahar yüzünü gösterdi. Yaza kadar, eldekileri tüketip, yenilere yer açmak lazım. Bu güzel domateslerle focaccia mı yapsam, parmesanlı cevizli salata mı yapsam diye düşünürken; amaaan şöyle güzel bir bulgur pilavı yapayım da damağımız şenlensin dedim. Yanına da ekşili turp salatası hazırladım. Hakikaten de rüya gibi bir lezzete ulaştım. Israrla öneririm.



Malzemeler

1 su bardağı pilavlık bulgur
 1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 su bardağı kurutulmuş domates
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Kekik

Yapılışı

Kurusoğan yemeklik doğranır. Zeytinyağında kavrulur. Küp küp dopranmış patatesler ve soyulmuş sarımsaklar de eklenerek birlikte kavrulur. Kurutulmuş domatesler ilave edilerek, tenceredekiler biraz daha çevrilir. bu aşamada baharatlar ve tuz eklenir.Yıkanmış, süzülmüş bulgur, tencereye alınır. Üzerini 1 parmak geçecek kadar, kaynamış  tavuk suyu ya da su eklenir. En son toz şeker serpilerek, tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte, suyu çekilene kadar pişirilir. Ocak kapatıldıktan sonra 10- 15 dakika dinlendirilir.  



Afiyet olsun.








12 yorum:

  1. ellerine sağılık canım,aramızda kalsın kurutulmuş domates tatmadım bile,satın da almak istemiyorum ,bu sene yapabilirmiyim bilmem( bu sene kız kpss kazanırsa 2 ay yanındayım,bu sene de zeytinlikteki evi yapabilirmiyiz daha belli değil ,oraya taşındığımda kesin kendim yaparım).

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlik bırde foccacıa yaparsan tamamdır

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,ziyaretinize geldim.Bulgur pilavını çok severim.Kurutulmuş domatesle ayrı bir güzel olur.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ziyarete geldim ;) tarif tam benlik ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar hatice hanım aradığım blogu buldum sanırım:) herşey tertemiz özenle yapılıp resmedilmiş çok güzel lezzetlerin olduğu bir sayfadayım şuan:) birkaç kaydınızı okudum gerçekten yapmak isteyenlerin faydalanabiliceği çok güzel tarifler var ben alman pastası ve çilekli rulo pastayı ve balkabakılı kurabiye şeklini gözüme kestirdim bile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavii güzel yorumunla beni çok mutlu ettin.Beğenmen moral oldu canım çok teşekkür ederim bundan sonra görüşmek dilegiyle:)

      Sil
  6. Kuru domatesler ne güzel bir aroma vermiştir. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık mükemmel görünüyor pilavınız..
    deneyeceğim inşallah çok beğendim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Efendim.

    Blog sayfama yaptığınız ziyaret ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kurutulmuş domatesli sarımsaklı pilavınız bir harika olmuş. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim Recep bey. Sayfamda sizi görmek, beni çok sevindirdi. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil