Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti milföy sarma. Nihayet deneme fırsatı bulabildim. Tadı torpil pastaya benzese de, yapımı ona göre çok daha pratik...
Malzemeler
6 yaprak milföy
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
Yapılışı
Pakette ikisi yapışık olarak bulunana milföyler, ayrılmadan, boyuna beş parçaya kesilir.
Kaşık ya da çatal sapları tereyağı ile yağlanır. Milföy hamurları yağlanmış çatal kaşık saplarına dolanır. İki kaşık ya da çatal üst üste konularak sarılırsa daha iyi olur. 190 derecede, iyice kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca, kolaylıkla çatallardan çıkarılır. Gerekli tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi hazırlanır. Ilıyınca, ince uçlu krema sıkma aparatıyla, milföylerin içleri doldurulur. Arzuya göre süslenir.
Afiyet olsun.
elıne sağlık cok guzel olmus zorda değılmıs
YanıtlaSilTeşekkür ederim hiç zor değil sevgiler:))
Silmuhteşem göruntu elıne sağlık
SilÇok hoşmuş, çok ta pratik.. Denenesi bir tarif daha :))
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Çok teşekkür ederim çok pratik:))Sevgiler
Silayy kesın yapcak harıka gorunuyo canım elıne saglık :)
YanıtlaSilBeğenmene sevindim çok sağol:))
SilEllerine sağlık süper görünüyor :)
YanıtlaSilellerinize sağlık, çok güzel görünüyor, hem çıtır hem dolgulu.. hayal edebiliyorum tadını..hımmm..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler
Silçok hoş görünüyorlar hem pratik hem çok şık bir sunum eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilGerçekten çok pratik. Teşekkürler sevgiler
SilEllerinize saglik cok güzel ve nefis görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Sevgiler.
SilÇok güzel olmuşlar ,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler.sevgiler:))
SilPratik ve güzel olmuş canım, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok Sağol. Sevgiler:))
Silçatala sarmak iyi fikirmiş...
YanıtlaSilbende nereye saracağım diye deli gibi düşünüyordum :)
Gerçekten çatalla çok pratik oldu. Yağlamaya bile gerek kalmadan soğuyunca kolayca çıkıyor.
YanıtlaSilbu fikri gördükten sonra bu sabah o kadar beğendim ki yayınlaya basmaya unutmuşum ,harika canım,ellerine ,aklına sağılık.
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim beğenmene sevindim sevgilerimi gönderiyorum:))
Silgüzel fikir ellerine sağlık arkadaşım sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler:)9
SilGüzel gözüküyorlar.Ayrıca çatal detayı süper.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKaşıklara sarılma fikrini Pinterest te görmüştüm,ne iyi fikir değil mi? Sunumunuz çok şık olmuş,elinize sağlık.
YanıtlaSilwww.ihlamurcum.com
Evet çok pratik oluyor teşekkür ederim:)
Silellerinize sağlık :)
YanıtlaSilgüzel fikir aparatını bulamayanlar için :)
sevgiler..
Aynen öyle. Çok sevgiler.
YanıtlaSilgüzel fikirmiş canım ellerine sağlık denemeli bu nefis tarifini .
YanıtlaSilBayıldım buna.
YanıtlaSil:))
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
tariflerinizin hepsi birbirinden orjinal, birbirinden lezzetli gözüküyor.
YanıtlaSilBol bol inceleyeceğim blogunuzu