15 Mart 2013 Cuma

elmalı tart



Çok farklı çeşidi olsa da tart deyince gözümde, elmalı, tarçınlı bir  resim canlanıveriyor. Ama daha önce o resim, hiç bu kadar güzel olmamıştı. Bir bahane olsa, birileri gelse de Cenk' in bu harika tarifini, denesem diye sabırsızlanıyordum. Baktım gelen giden yok. Daha fazla bekleyemedim ve sadece kendim için hazırladım.

Malzemeler
3 çorba kaşığı kıyılmış badem
6 çorba kaşığı şeker
1 + 3/4 su bardağı (245 gram) un
1/4 çay kaşığı tuz
85 gram tereyağı
Harcı için
5 adet elma
2 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı şeker
1.5 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
Pudra şekeri
Yapılışı
Öncelikle fırın, 190 dereceye ısıtılır. Daha sonra mutfak robotunda un, badem, şeker ve tuz karıştırılır
Küp küp kesilen soğuk tereyağı eklenip, minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırılır. Tart kalıbına dökülüp, bir bardağın düz altıyla bastırılarak yayılır. Bu şekilde 20-25 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarılır ve en az 1 saat soğumaya bırakılır. Tart hamuru soğurken, elmalar soyulup, koçanları çıkarılır ve çok ince dilimlere kesilir. Büyük bir kasede elmalar; limon suyu, şeker, tarçın ve nişastayla karıştırılır.


Soğuyan tart hamuruna elma dilimleri özenle yerleştirilir. Kasede kalan suyu da tepesine döküp üzeri alüminyum folyo kapalı halde önce 30 dakika, ardından folyosuz 25 dakika daha pişirilir.Soğuduktan sonra, üzerine pudra şekeri serpilir.

 Afiyet olsun

30 yorum:

  1. Muhteşem bir görüntü tadıda süperdir.. Deniycem eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Aman canım harika bir tat olmuş ellerine sağlık, bayıldım..

    YanıtlaSil
  3. Elmalı lezzetler her zaman çok severek yediklerimdendir hele de o tarçınla uyumu muhteşem oluyor.Ellerine sağlık sunumda çok güzel olmuş,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende elmayla tarçın uyumuna bayılırım.Beğendiğine sevindim:))

      Sil
  4. Merhabalar,

    Elmalı tart'ınız bir tarttan öte çok güzel bir sanat eserine benzetmişiniz. Ben kasımpatı çiçeğine benzettim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar olsun. Cumanız hayırlı ve mübarek olsun efendim. Cenab-ı Hakk, tüm insanlığın hakkında hayırlısını versin. Cenab-ı Mevla, bizlere zulmeden zalimleri ıslah eylesin ve onlara da hidayet ihsan eylesin inşaAllah!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel duanız ve yorumunuz için çok teşekkürler.

      Sil
  5. görünüm harika olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. görüntüsü harika, ellerinize sağlık:=)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım:))sevgiler:))

      Sil
  9. bu, bu, bu gerçekten muhteşem olmuş..
    bloğumda bıraktığınız güzel yorumunuza ve beğeninize tekrar teşekkür ederim:) ancak sizden birkaç ay önce bloğumu açtığım halde sizin gerinizde kalmışım sanırsam:( çünkü fotolar ve tarifler gerçekten çok başarılı elinize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar emek vermişsiniz hem de sadece kendiniz için. Bravo valla. Görüntü de nefis. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. tebrık edıyorum gercekten cok basarılı

    YanıtlaSil
  12. çok şahane görünüyor.ellerine emeğine sağlık.ve de afiyetler olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkürler . Size de sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. harika bir görüntü olmuş ellerine sağlık canım takibe alındınız sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık süper görünüyor canım

    YanıtlaSil
  17. Cok hos bir fikir. Mutlaka denemeli ellerinize saglik. Sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil
  18. Sunum,görsel şahane..Bayıldım ,elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  19. Görüntüye bayıldım.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil