Malzemeler
2 adet orta boy turp
1 su bardağı rendelenmiş mor lahana
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 çay kaşığı limontuzu
Tuz
2-3 su bardağı su
Yapılışı
Turp ve mor lahana, rendenin ince kısmıyla rendelenir. Üzerine birz tuz ve limontuzu serpilerek, ovalanır. Bu sebzelerin suyunun çıkması ve lahananın güzel bir pembe renk alması için yapılır. Ezilmiş sarımsaklar eklenip, karıştırılır. Üzerini geçene kadar su konulur. Soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun
günaydın canım,geldim ,gördüm,maşallah demeden duramam,senden de öğrenilecek çok şey bulacağıma eminim.Salata da süper olmuş,not aldım,ellerine sağılık.
YanıtlaSilHoş geldin sefalar getirdin canım.Çok teşekkür ederim:))
Silyorumunu okudum hemen geldim blogun hoş . ayırlı olsun
YanıtlaSilÇok tesekkür ederim. Hosgeldin. Sevgiler.
SilCanım ellerine sağlık hayırlı cumalar,sevgiler.
YanıtlaSilÇok tesekkürler Deryacıgım. Sana da çok sevgiler
SilBir kebapçıda bu salataya benzer bişey yemiştim
YanıtlaSilDemekki böyle yapılıyormuş
Çok sevdim ben bu tarifi not alıyorum:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
ben geldim.
YanıtlaSilelinize sağlık harika olmuş:)
Merhabalar;
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim ..Her eve lazım bir blog!.
takibe aldım güzel paylaşımınlarınızı..
Sevgiler:)
mrblar hatice hnm sanırım blogumu ziyaret etmişssiniz takipçim olur musunuz kendime özgün paylaşımlar yazıyorum
YanıtlaSilhttp://egeli43.blogspot.com/ siteme katılın diye link var buradan takipçim olabilirsinz eğer katılmk isterseniz saygılar
harika olmuş elinize sağlık..
YanıtlaSilGüzel yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, bende sizi izlemeye aldım, güzel paylaşımlar dilerim...
YanıtlaSil