Portakal kabuğunu mutfağımda sık kullanırım. Ama şekerle benmari ısıtma yöntemini ilk kez bu tarifte deniyorum. Sonuç gayet başarılı. Portakalın kokusu ve tadı çok daha belirgin bir şekilde hissediliyor. Hele fırından ilk çıktığında evi saran kokunun güzelliğini tarif edemem. Bisküvi tadında, kıtır kıtır bir kurabiye. Bu kurabiyeleri sevgili eltim Gül'ün doğumgünü için hazırladım.
Malzemeler
2 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı fındık
2,5 su bardağı un
Yapılışı
Fındık, un haline gelinceye kadar rondodan geçirilir. Fırın 180 dereceye ayarlanır.
Yağlı kağıdın arasına alınan hamur, yarım cm inceliğinde açılır.
Şeritler halinde kesilir ( düzgün kesebilmek için, kesme tahtasının kenarını cetvel gibi kullandım ).
Hazırlanan şeritler, eşit dikdörtgenler olarak kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınan kurabiyelerin üzerine, yumurta akı sürülüp, tozşeker serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, hafifçe kızarana kadar pişirilir.
Soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun.
Mutlu yıllar Gül...
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor...Sevgilerimle
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Seldacıgım.
Silhımm miss gibi portakal kokulu kurabiyeler,
YanıtlaSilellerine sağlık,
keyifli bir hafta dilerim,
sevgilerimle...
Çok teşekkürler. Aynı sekilde keyifli haftalar
SilTarifi tüm detaylarıyla vermişşiniz
YanıtlaSilBöyle tarifleri çok seviyorum ben
Sunum harika
Bende en yakın zamanda denemek isterim
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Begenmene çok sevindim. Güzel yorumun icin cok sagol. Sevgiler
SilBirbirinden güzel tarifler var gerçekten, tebrik ederim:) çok beğendim tarifleri. Bu portakallı kurabiye de hem farklı hem lezzetli olsa gerek.
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Sevgiler
SilÇok güzel görünüyor,denenecekler listesine aldım canım ellerine sağlık....izlemeye aldım blogun çok güzel gezdim,beğendim...
YanıtlaSilGüzel yorumun için çok teşekkürler. Deneyip begenirsen çok mutlu olurum. Sevgiler
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Bu arada pepeli kurabiyeler çok güzel olmuş. Ahmet Cihan blogunda resmini görünce çok heyecenlanmış. Ellerine sağlık. Sevgiler.
SilHani nerde pepeli kurabiyeler ???
SilHarika gözüküyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Canancıgım. Sevgiler.
Silmiss gibi kokuyormuş buralar:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
,sevgiler..
Çok sağol kalpkurabiyecigim. Benden de çok sevgiler.
SilMerhaba
YanıtlaSilİadeyi ziyarete geldiim:)
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
Sevgiler...
elıne sağlık mıs gıbı portakal kokusu sayfanıda yenılemısın cok guzel olmus
YanıtlaSilÇok güleceksiniz ama kurabiyeler rüyama girdi akşam. Sabah kalktığımdan beri sanki burnumda portakallı kurabiye kokusu :)O kadar güzel görünüyorlar ki.
YanıtlaSilBayildim ya cocuklari mutlu etmek icin harika denicem bugun
YanıtlaSilÇok güzeller ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSelamlar marmelat öncelikle blog ismine ba-yıl-dımm bloğuna ziyarete bekliyordun uçarak geldim doğrusu ,böylesi farklı lezzetlere bayılıyorum ben çok farklı bir çalışma geldi bana ellerine sağlık muhakkak yapıcam çünkü benim evde herkes portakal aromasına aşık:))
YanıtlaSilHoş geldin sefalar getirdin.Beğendiğin için çok mutlu oldum.Bundan sonra hep görüşmek dileğiyle sevgiler:))
Silherşeyden önce o portakal kabuğundan yaptığınız fiyonka bayıldım..tarifinize ayrıca sevdim...çok güzel renklerle ve tarifler olan blogunuzun artık takibinizdeyim.sevgiler......
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Hoş geldiniz sefa getirdiniz sevgiler:))
Silmerhaba öncelikle hayırlı olsun sayfanız, nice güzel paylaşımlar diliyorum...
YanıtlaSilbu yöntemi ben de denemiştim, portakal kabuğu ısınınca aromasını daha çok veriyor. kurabiyeler nefis olmuş, sunum da hoş, ellerinize sağlık, sevgiler...
Hoş geldin.Teşekkür ediyorum.Sevgiler:))
SilSu an itibariyle yaptim ve yedim hemen yazmak istedim harika oldu evin ici mis gibi koktu
YanıtlaSilSelmacığım tarifi yapıp beğenmen birde bura da paylaşman çok hoşuma gitti afiyet olsun:))Sevgiler.
SilTüm detaylar ve sonuç harika....
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgilerimle...