11 Şubat 2013 Pazartesi

köfte mantolu közlenmiş patlıcanlar


Patlıcanla köftenin uyumunu hepimiz iyi biliriz.Çeşit çeşit denenmiştir ama, hep köfte patlıcana sarılır.Bu kez tam tersini yaptım.Patlıcanları süpriz bir şekilde, köftelerin içine sakladım.Mükemmel bir davet yemeği oldu.Görselliği kadar lezzeti de harika.Misafirlerinize alışılmışın dışında bir sunum yapın.


Malzemeler
5 adet bostan patlıcan
750 gr kıyma
1 adet küçük soğan
Karabiber,pul biber kimyon,tuz.
Garnitür için
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5 adet kırmızı biber
Kaşar peyniri


Yapılışı
Patlıcanları közleyip, soyuyoruz.Ben kolay soyulmaları için; sıcakken, kağıt havluya sarıp, hava almayacak şekilde bir poşete koyuyorum.Soğuyunca daha kolay soyuluyorlar böylece.Kıymaya baharatlarını ekleyip yoğuruyoruz.Köfteyi beş parçaya ayırıyoruz.


Her bir parçayı açıp, arasına patlıcanları yerleştirip, sarıyoruz.Tepsiye yerleştiriyoruz.Patatesleri elma dilimi doğruyoruz. Baharatlarla tatlandırıp, üzerine bir kaşık sıvı yağ gezdirip, tepsinin boş yerlerine yerleştiyoruz.190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Kırmızı biberlerin yan tarafından bıçakla kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz.Aralarına, kaşar peyniri dilimi yerleştirip, tost makinasında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.



4 yorum: