Evde ekmek kalmadığını geç farkedince, akşam yemeği için ekmeği kendim yapmaya karar verdim. Zaten ekmek yapmayı çok severim. Öyle ekmek makinesiyle falan değil, direk elle yoğurma ekmek... Aslında bu ekmeği fırında pişirmek istiyordum, ama fırında yemek vardı. Her zaman geç gelen eşim de erkenden çıkageldi. Bu sebeple, daha hızlı hazır olsun diye, yemek pişene kadar, ekmekleri tavada pişireyim dedim. Bazlama görünümlü, köy ekmeği tadında, puf puf bir ekmek oldu.
Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket instant maya
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Kuru malzemelerin hepsi yoğurma kabına alınıp, karıştırılır. Ortası havuz gibi açılıp, süt ve zeytinyağı konur. Yavaş yavaş karıştırarak, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlanır. Unlanmış tezgaha alınan hamur; içindeki glutenin açığa çıkıp, esnek bir hal alması için, iyice yoğurulur. Mayalanması için, üzeri nemli bir bezle kapatılarak, 40-45 dakika dinlendirilir.
Mayalanan hamur bezelere ayrılır.
Çok ince olmayacak şekilde, açılır.
Sıcak tavada, kısık ateşte, altı-üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilOlsada yesek demeden geçemedim. :)
Ellerine sağlık.
Çook teşekkür ederim.Sevgiler:))
SilBuonissimo!!! Complimenti!!!
YanıtlaSilGrazie:))
SilHaticeciğim nasıl marifetli bir hatunsun sen ya :)
YanıtlaSilCanım çoook teşekkür ederim sevgiler:))
Silbazlama gibi duruyor çok güzel.
YanıtlaSilteşekkür ederim. sevgiler...
SilEllerinize sağlık bende ara sıra yaparım değişiklik olsun diye...Selamlar...
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Hoşgeldiniz aramıza katılmanıza çok sevindim. Sevgiler...
SilEllerine sağlık :)bizim buralarda ona kömbe deriz..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Aslında bizim oralarda da kömbe denir. Genellikle kahvaltı için hazırlanır. Tabi odun ateşinde pişirilir... Seviler.
SilCanım ablacığım ellerine sağlık çok güzel olmuş:))
YanıtlaSilçok sağol canım. çök öpüyorum...
Sil