27 Mart 2013 Çarşamba

haşhaşlı minik simitler





Bugün komşumla birlikte beş çayımıza eşlik eden bu güzel lezzeti sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı haşhaş
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağın içerisine, diğer malzemeler eklenir. Tüm malzemeler karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.




İsterseniz kalıpla, isterseniz de elinizle simit şekli verilerek tepsiye dizilir. 180-200 derecede 30 dakika pişirilir.



Afiyet olsun

26 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık,sunumda çok şık olmuş...

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık hashasın kurabıyesını gormemıstım cıtır cıtır gzel olmustur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten lezzetli oluyor tavsiye ederim sevgiler.

      Sil
  3. ELİNE VE EMEĞİNE SAĞLIK .AFİYET OLSUN.YAĞ OLMASIN:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım yaz geliyor yağ olmasın sevgiler:))

      Sil
  4. Ellerine sağlık nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  5. Vallahi size komşu olmak varmış..:) Ellerinize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim inşallah görüşmek kısmet olur sevgiler:))

      Sil
  6. Canım ellerine sağlık nefis olmuş simitler bir tanecik aldım:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canımm ellerine sağlık haşhaşın lezzeti ne kadar güzel olmuştur çok severim çıtır çıtır yemesini .Afiyetler olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Çok şıııkkk bir sunum olmuş
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık çayın yanında ne güzel gider sunumu da çok beğendim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ellerinize saglık sunum da cok hoş sevgiler

    YanıtlaSil
  11. haşhaşı çok severim :)
    çok güzel bir tarif olmuş :)
    canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık..
    çok şirin simitcikler olmuş bunlar..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım. Çok harika olmuş. Resim de süperrr.

    YanıtlaSil