Üç gün önce aldığımız yerli muzları kimse yemeyince bende bozulmadan değerlendirmek istedim. Ne yapayım nasıl değerlendireyim derken aklıma Hollanda da yediğim banana bread geldi.Tarif aynısı değil ama kendimce uyarlayarak yatım. Ekmekten farklı olarak pasta tarzına dönüştürdüm.
Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 adet muz
Kreması için
2 adet muz
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Muzlar ezilerek karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenir. Yağlanmış kalıba dökülür.180 derecelik fırında pişirilir. Kreması için muzlar iyice ezilir. Sütle nişasta pişirilir, muzlarla karıştırılır. Kek piştikten sonra üzerine dökülür. .
Harikaaaa
YanıtlaSilMükemmel görünmekteler. Ellerinize Sağlık Olsun
Teşekkür ederim sevgiler:))
SilHarika ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler sevgiler:))
SilPasta gibi duruyor, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTeşekkür ederim beni yorumlarınızla çok mutlu ediyorsunuz sevgiler:))
Siltabagini cok sevdim bilesin
YanıtlaSilpastada nefis duruyor ellerine saglik
yag miktari dogrum ablam ??bana biraz az geldi
hayirli bir hafta sonu diliyorum dualarina talibim
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim ablacığım.Yağ miktarı doğru az gelmiyor.Sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum hayırlı pazarlar inşallah :))
SilCanım ellerine sağlık nefis bir kek olmuş sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım:))
Silçok güzel bir tarif ellerinize sağlık bloğunuzda çok güzel izlemeye aldım banada beklerim sevgiler :)
YanıtlaSilHoş geldin.Hemen geliyorum sevgiler:))
SilGerçekten çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Çok teşekkürler. Sevgiler.
SilEline sağlık yanına çay ile ne iyi gider
YanıtlaSilEvet demli bir çay harika olur. Sevgiler.
SilHatice Hanım pasta görünümlü harika kabaran bir kek olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok Sağol canım. Sevgiler.
SilEllerinize sağlık! Ama gecenin bu vakti bakmasam iyiymiş :)
YanıtlaSilelıne sağlık cok nefıs olmus
YanıtlaSilÇok Sağol canım. Sevgiler.
Silellerine sağlık,görüntü enfes eminim ki lezzeti de öyledir,
YanıtlaSilafiyet olsun sizlere,keyifli pazarlar,
sevgilerimle...
Teşekkür ederim. Sana da güzel bir pazar diliyorum
SilAma ne değerlendirme olmuş buuuu Muhteşem görünüyor
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
İyi hafta sonları
Çok Sağol. Sana da iyi haftasonları. Sevgiler ...
SilGörsellik süper. Ne kadar güzel kabarmış.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim İlhan bey.
Silmuzun nefis kokusu buralara kadar geldi..Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler Sevgili Asuman.
SilEllerinize sağlık.. Haticecim ben daha önce blogunuzu ziyarete gelmiştim. sizin blogunuzu beğenip izlemeye almıştım.. Arada gözden kaçtım galiba.. Ziyaretin için çok teşekkür ederim.. Görüşmek üzere.. Sevgiler.. İzmirdenlezzetler...
YanıtlaSilCanım Hoşgeldin sefalar getirdin. Güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle, sevgiler...
Sil