19 Şubat 2013 Salı

tuzlu tavuk butları

Biz yazları memleketimizde, kaplıcaya gideriz. Oranın havasından mıdır? Suyundan mıdır? bilinmez tavukları çok lezzetli olur. Hele bir de tuzda tavuk yapıyorlar ki parmaklarınızı bile yiyebilirsiniz. Yine bir tatildi ve biz ablamlarla beraber kaplıcadaydık. Ablamın eşi Cengiz Abim bize mükemmel bir tuzda tavuk yedirmişti. İşte o günden beri kızım anne bana tuzda tavuk yapar mısın? dediğinde, ben hep bu tavuğu yapıyorum. Tabii ki oradaki gibi olmuyor ama, kızımın isteğine yetiyor. :)

Malzemeler
4 adet kalçalı but
3-4 adet patates
Tuz
Kimyon
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağ

Yapılışı
Butlar iyice yıkandıktan sonra her tarafı tuzla ovulur. Derileri üst kısma gelecek şekilde tepsiye dizilir. Patatesler elma dilimi doğranır. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırılır. Tepsinin boş kalan yerine koyulur. Fırında tavuklar suyunu çekip kızarana kadar pişirilir. Yanında pilavla servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder