17 Şubat 2013 Pazar

kivili pasta

Misafirlerim gelecekti ve ben onlara güzel bir pasta yapmak için girdim mutfağa. Hem hafif, hem de meyveli bir pasta olsun istedim, ama kividen başka meyve kalmamıştı evde. Ben de sadece kivili yaptım. Gerçekten çok hafif olmuştu. Yiyenler de aynı şeyi söylediler. Gelelim tarife.


Malzemeler
Pandispanya için
3 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı kakao
3 adet kivi

Krema için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
50 gr tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
üzeri için 1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

Yapılışı

Yumurtayla şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpalım. Arkasından unu, kabartma tozunu, vanilini ve kakaoyu ekleyip, çırpalım. Hamurumuz biraz kıvamlı oluyor, endişelenmeyin. İki yemek kaşığı kaynar suyu da ekleyip, tekrar çırpalım. Yağlanmış tepsiye dökelim ve pişirelim. Kekimiz pişerken kreması için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak, kremayı pişirelim.





Pişen kek soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim, yarım bardak sütle kekimizin her yerini ıslatalım.





Kremeyı kestiğimiz parçalardan birinin üzerine dökelim. Üzerine kivileri dilimleyelim. Diğer keki üzerine kapatalım.



Kremşantiyi bir bardak sütle, 5 dk köpürene kadar çırpalım ve pastamızın her yerini kaplayalım. Üzerini kivi dilimleriyle süsleyelim. Arzuya göre boş kalan yerlerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.



Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Harika olmus elinize saglik resimler cok aciklayici..★★★★★

    YanıtlaSil
  2. YA MAŞALLA DİYELİM SANA HERŞEY DÖRT DÖRTLÜK ELLERNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil