13 Şubat 2013 Çarşamba

kakaolu fındık dolgulu kek




Eşimin kızkardeşi Sevgili Ebru için hazırladığım; onun gibi şık ve farklı bir kek tarifi. Portakal ve kakao uyumunu sevenlerdenseniz, bu tarif, tam size göre... 


Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2,5 çay bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilin
2 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı kavrulmuş fındık

Yapılışı

Yumurta ve şeker çırpılır. Sıvı yağ eklenir. Üzerine un, kabatmatozu ve vanilin elenir. 1 portakal kabuğu rendesi ilave edilir. En son süt eklenerek, karıştırılır. Margarinle yağlanmış, unlanmış, baton kek kalıbına boşaltılır. 175 derecede 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kek, ılık hale gelince, üst kısmı kesilir ve içi, tart hamuru gibi oyulur. Çıkarılan kek içi, ayrı bir kapta; kakao, portakalın suyu ve kabuğuyla birlikte, krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Fındıkların yarısı kırılarak, bu karışıma eklenip, karıştırılır. Karışım, hazırladığımız kekin, boşaltılan kısmına yerleştirilir. Üzeri bütün fındıklarla süslenir. 3-4 saat buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder