10 Şubat 2013 Pazar

etli bakla


Aslında bu baklaları, annem, tatil için gittiğimizde, bizim için pişirmek üzere almış.Eşimin izni kısa olunca,orada yemek kısmet olmadı.Tabii anne yüreği dayanır mı hiç?Eve geldikten sonra fark ettim ki baklalar da bizimle gelmiş.Canım anneciğime çok teşekkür ederim. Ben de eve dönünce pişirdim. Afiyetle  yedik. :)


Malzemeler
1/2 kg bakla
250 gr kuşbaşı
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri için
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak

Yapılışı
Kuşbaşı etlerimizi, düdüklü tencerede, üzerini geçecek kadar su koyarak, haşlıyoruz.Baklaları temizleyip doğradıktan sonra, ayrı bir tencerede, yumuşayıncaya kadar haşlıyıp, süzüyoruz. Salçayı sıvı yağda kavuruyoruz.Üzerine kuşbaşı etlerimizi ilave ediyoruz.Biraz daha kavuruyoruz. Baharatlarını ilave ettikten sonra, baklaları da ekliyoruz.Haşlanmış etin suyundan,yarım su bardağı kadar ekleyip, lezzetler birbirine geçene kadar, pişiriyoruz.Sarımsakları, yoğurdun içine rendeliyoruz. Biraz da tuz ekleyip, çırpıyoruz.Pişen yemeğimizi servis tabağına aldıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder