Yine kabaklı bir tarif... dedim ya çok severim... kabak dolması yaptığımda çıkan kabak içlerini mutlaka değerlendiririm. Genellikle ya salata yaparım ya da soğan-yeşil biber-domatesle sotelerim. Bu kez çıkan kabak içlerini pane yapıp kızarttım. Yapımı kolay, hoş bir ara sıcak oldu.
Malzemeler
1 kg. sakız kabak
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için
Zeytinyağı
Yapılışı
Düzgün bir şekilde oyularak çıkarılan kabak içlerine tuz ve karabiber serpilir. Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulanarak, kızgın yağda kızartılır.Havlu kağıt serilmiş tabağa alınarak, fazla yağı çektirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Çok güzel görünüyor.Kabak kızarınca da lezzetine doyum olmaz.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilGercekten oyle. Tesekkur ederim.
SilHarika görünüyor ellerine sağlık,
YanıtlaSilCok sagol Cizelcigim.
Silnefis bir tat olmalı, ellerine sağlık, bir kabaksever olarak denemek isterim, teşekkürler
YanıtlaSilDeneyip begenirsen cok sevinirim
Silçok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilhayırlı kandiller diliyorum
sevgilerimle...
Cok tesekkur ederim. Senin de gecmis kandilin mubarek olsun.
SilCanım öncelikle hayırlı kandiller..Harika bir fikir bu şekilde kızartmak..Eminim nefis olmuştur , ellerine sağlık ..Sevgilerimle..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Senin de gecmis kandilin hayirli olsun
Silçok güzel bir fikir ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsun
Sevgiler
Begenmene sevindim. Cok tesekkurler
SilHarikasın canım ellerine sağlık bende herzaman kabak içinden yemek yaparım ama tek ben yerim kimse yüzüne bakmak bak şimdi ben bunu yapınca eminim bana kalmaz:))) teşekkürler sevgiler...
YanıtlaSilCok sagol canim. Bizim evde cok seviliyor insaallah sizde de begenilir
SilBende mücver olarak değerlendiriyordum, bunu da deneyeceğim. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilMucvere de bayilirim simdiden elleine saglik canim. Cok tesekkurler
Silcok guzel bır tarıf elıne sağlık
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Selma ablacigim Sevgiler.
SilEline sağlık, denemek lazım bunu en kısa zamanda :)
YanıtlaSil