29 Eylül 2013 Pazar

zeytinyağlı taze barbunya




Sezonun son taze barbunyası...


Malzemeler

1 kg taze barbunya
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
zeytinyağı

Yapılışı

Barbunyalar ayıklanır. Küp küp doğranmış soğan, havuç ve patates; sırasıyla zeytinyağında kavrulur. Daha sonra barbunyalar eklenir. Tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Biraz soğuyunca, ince kıyılmış maydanozlar eklenir. Mümkünse bir gece dinlendirilip, ertesi gün servis edilir.
                                                                    Afiyet olsun.
 

17 yorum:

  1. ennnn sevdiğim . harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bayılırım . çok teşekkürler sevgiler

      Sil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..sayfama ekledim tarıflerının takıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık, ben de çok severim. Bu hafta ben de yapayım bari :)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık.canım nefisss olmuş. çok severim sevgler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok Sağol semacığım. benden de çok sevgiler

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım çok severim .Gider ayak bitmeden alıp yapmalı,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok Sağol macideciğim. yaz bitiyor diye değil sevdiğim yaz sebzeleri bitiyordiye üzülüyorum. onun işin ben de by ara sık yaptım . dondurulmuşu taze gibi olmuyor bence . çok aevgiler

      Sil
  6. Rahmetli annem de zeytinyağlı yemekleri mutlaka bir gün sonra yedirirdi. Çok güzel anlatmışsınız, görüntü de süper. Herkes de sever barbunyayı. ( Benim oğullarım hariç :(( ). Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Rahmetli annem de zeytinyağlı yemekleri mutlaka bir gün sonra yedirirdi. Çok güzel anlatmışsınız, görüntü de süper. Herkes de sever barbunyayı. ( Benim oğullarım hariç :(( ). Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Alla annenize rahmet etsin. bizim evde de çocuklar yemiyor. ama eşim çok sever...

      Sil
  8. yazın en sık yaptığım yemektır elıne sağlık

    YanıtlaSil
  9. Barbunya çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. kış geldi, barbunyanın tam zamanı derim..ellerine sağlık.. bende en kısa zamanda pişiricem:)

    YanıtlaSil
  11. en sevdiğim yemeklerden. bak bu hafta 2 defa yaptım yaaa.
    gelcem yineeee.
    kaybolmaaa.
    :)

    YanıtlaSil