16 Temmuz 2013 Salı

kuzu pirzola ve karamelize soğan


 Malum günler uzun, iftar saati yaklaştıkça bir çoğumuzda halsizlik ve yorgunluk baş gösteriyor. Bu nedenle iftar için basit ama 
ailece sevdiğimiz, lezzetli yemekler yapmaya çalışıyorum. Bu tarif de onlardan biri. Neredeyse kendi kendine pişiyor. Bize de afiyetle yemek kalıyor. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar diliyorum...Not: Izgara yapmayacaksınız Pirzolanızı dövdürmeyin. Sadece dilimleterek alın. Böylece daha sulu ve lezzetli olacaktır. 


Pirzolanın yanında, yine yapımı kolay olan karamelize soğan servis ediyorum.  

Malzemeler
1 kg kuzu pirzola
8-10 adet cerry domates
1 yemek kaşığı tereyağı 
Tuz, karabiber

Karamelize soğan için
1 kg soğan
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı

Pirzolalar yanmaz bir tencereye yerleştirilir ve tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte, suyunu çekene kadar yavaş yavaş pişirilir. Hafifçe kızartmaya başladığında, tdbcerenin kapağı açılarak, domatesler, tereyağı, tuz, karabiber eklenir. Pirzolaların her iki tarafı da güzelir kızarınca servise hazır olur. 

Karamelize soğan için; soğanlar soyulur ve yarım ay şeklinde doğranır. Tava zeytinyağı ile yağlanır ve soğanlar kısık ateşte, ara ara karıştırılarak sotelenir. Tuz eklenir. İyice kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Dilerseniz bir tatlı kaşı bal ilave ederek daha iyi karamelize olmasını sağlayabilirsiniz.

 
                      Afiyet olsun. 

25 yorum:

  1. karamelize soğanlar kıpkırmızı olmuş :)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ufff harika ellerine sağlık.Tamda bu saatte iştah açıcı;)

    YanıtlaSil
  3. Aynen bende pratik ve sevdiğimiz yemekleri yapıyorum.Birde ağır olmamasına gayret ediyorum..Ellerine sağlık canım , afiyetle yemişsinzdir inşAllah :)

    YanıtlaSil
  4. kim hayır diyebilir ki bu lezzete...:)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ikisinide çok severim.. yanınada patates püresi:D ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patates püresi bence de çok yakışır. teşekkür ederim.

      Sil
  6. Ellerine sağlık canım ben patates püresi ile servis yapıyorum paylaşacağım nasipse bereketli iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şimdiden ellerine sağlık merakla bekliyorum. sevgiler...

      Sil
  7. benim büyük oğlum pek sevmiyor et hatta sadece köfte seviyor desem yalan olmaz bende pek yapmıyorum artık ama tabak öyle iştah açıcı ki resmi oğluma göstermeye düşüyorum belki neler kaçırdığını daha iyi anlar :))

    YanıtlaSil
  8. canım nefis olmuş eline sağlık mmmm

    YanıtlaSil
  9. ellerıne sağlık tam bır ana yemek soğanı merak ettım deneyeceğım

    YanıtlaSil
  10. nefis görünüyor deneyeceğim.Bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  11. Nefis görünüyor ama tabakta 2 adet pirzola ne ki? Kırk yılda bir yemeğe geldik. Soğan bile tek başına olay koy ekmek arasına ye. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Yanına karemelize olmuş soğanlar nefis görünüyor..
    Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  13. Kim sevmez pirzolayı, karamalize soğan da çok güzel oluyor gerçekten. Ellerine sağlık, harika gözüküyorlar

    YanıtlaSil
  14. Karemelize soğan fikrini çok sevdim!
    Ellerinize sağlık afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil
  15. Gece yarısı fena canım çekti.
    Nefiss görünüyor canım
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Hatice Hanım, nerelerdesiniiiiizzz???

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık Hatice Hanım

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık olsun canım nefis olmuşlar,sevgilerimle

    YanıtlaSil