Malum günler uzun, iftar saati yaklaştıkça bir çoğumuzda halsizlik ve yorgunluk baş gösteriyor. Bu nedenle iftar için basit ama
ailece sevdiğimiz, lezzetli yemekler yapmaya çalışıyorum. Bu tarif de onlardan biri. Neredeyse kendi kendine pişiyor. Bize de afiyetle yemek kalıyor. Şimdiden herkese hayırlı iftarlar diliyorum...Not: Izgara yapmayacaksınız Pirzolanızı dövdürmeyin. Sadece dilimleterek alın. Böylece daha sulu ve lezzetli olacaktır. Malzemeler
1 kg kuzu pirzola
8-10 adet cerry domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Karamelize soğan için
1 kg soğan
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Pirzolalar yanmaz bir tencereye yerleştirilir ve tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte, suyunu çekene kadar yavaş yavaş pişirilir. Hafifçe kızartmaya başladığında, tdbcerenin kapağı açılarak, domatesler, tereyağı, tuz, karabiber eklenir. Pirzolaların her iki tarafı da güzelir kızarınca servise hazır olur.
Karamelize soğan için; soğanlar soyulur ve yarım ay şeklinde doğranır. Tava zeytinyağı ile yağlanır ve soğanlar kısık ateşte, ara ara karıştırılarak sotelenir. Tuz eklenir. İyice kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Dilerseniz bir tatlı kaşı bal ilave ederek daha iyi karamelize olmasını sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
karamelize soğanlar kıpkırmızı olmuş :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Teşekkür ederim.
SilUfff harika ellerine sağlık.Tamda bu saatte iştah açıcı;)
YanıtlaSilÇok sağol.
SilAynen bende pratik ve sevdiğimiz yemekleri yapıyorum.Birde ağır olmamasına gayret ediyorum..Ellerine sağlık canım , afiyetle yemişsinzdir inşAllah :)
YanıtlaSilteşekkür ederim.
Silkim hayır diyebilir ki bu lezzete...:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
çok sağol.
Silikisinide çok severim.. yanınada patates püresi:D ellerinize sağlık..
YanıtlaSilpatates püresi bence de çok yakışır. teşekkür ederim.
SilEllerine sağlık canım ben patates püresi ile servis yapıyorum paylaşacağım nasipse bereketli iftarlar,sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Şimdiden ellerine sağlık merakla bekliyorum. sevgiler...
Silbenim büyük oğlum pek sevmiyor et hatta sadece köfte seviyor desem yalan olmaz bende pek yapmıyorum artık ama tabak öyle iştah açıcı ki resmi oğluma göstermeye düşüyorum belki neler kaçırdığını daha iyi anlar :))
YanıtlaSilcanım nefis olmuş eline sağlık mmmm
YanıtlaSilellerıne sağlık tam bır ana yemek soğanı merak ettım deneyeceğım
YanıtlaSilnefis görünüyor deneyeceğim.Bende beklerim:)
YanıtlaSilNefis görünüyor ama tabakta 2 adet pirzola ne ki? Kırk yılda bir yemeğe geldik. Soğan bile tek başına olay koy ekmek arasına ye. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYanına karemelize olmuş soğanlar nefis görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık....
ellerine sağlık
YanıtlaSilKim sevmez pirzolayı, karamalize soğan da çok güzel oluyor gerçekten. Ellerine sağlık, harika gözüküyorlar
YanıtlaSilKaremelize soğan fikrini çok sevdim!
YanıtlaSilEllerinize sağlık afiyet şifa olsun..
Gece yarısı fena canım çekti.
YanıtlaSilNefiss görünüyor canım
Ellerine sağlık.
Hatice Hanım, nerelerdesiniiiiizzz???
YanıtlaSilellerine sağlık Hatice Hanım
YanıtlaSilEllerine sağlık olsun canım nefis olmuşlar,sevgilerimle
YanıtlaSil