Yeşil mercimek deyince, aklıma hemen Ebru Şallı geliyor. Faydalarını öyle çok anlattı ki, özellikle kışın çok pişirir oldum. Biraz daha besleyici ve renkli olsun diye, ben içine havuç da ekliyorum. Erişteler, ev yapımı; bol yumurtalı... Sağlık ve enerji dolu bir tarif. Öyle doyurucu ki yanında salata ile tek başına bir öğün...
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı ev yapımı erişte
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber tuz kırmızıbiber ve nane
2 adet limonun suyu
Yapılışı
Kurusoğan yemeklik doğranır. Sıvıyağda kavrulur. Üzerine küp küp doğranmış havuç ve sarımsak eklenir kavurmaya devam edilir. Salça ve karabiber de eklenerek, biraz daha çevrilir. Salçanın kokusu çıkınca haşlanmış mercimekler eklenir. Üzerini iki parmak geçene kadar sıcak su ya da tavuk suyu eklenir, tuz atılır. İyice kaynayınca erişteler ilave edilir.
Sevgili görümcem Ebru nun hazırladığı, ev yapımı, tombik kesim erişte kullandım. Siz arzu ederseniz hazır da kullanabilirsiniz. Erişteler yumşayınca altı kapatılır. İçine limon suyu eklenir.Ben sumak ekşisi ekledim. Üzerine tereyağında nane ve kırmızıbiber yakılıp, gezdirilir. Afiyet olsun.
mercimeğe bayılırım, ekşili denememiştim,yakışır sanırım,eline sağlık.
YanıtlaSilEvet çok yakışıyor,biz çok seviyoruz.sevgiler:)
YanıtlaSilMerhaba. Ellerinize sağlık. Besleyici değeri yüksek lezzetli bir yemek...Blogunuzu ilk günden itibaren takip ediyorum ve beğeniyorum. Başarılar dilerim...
YanıtlaSilha haaa hep sevdiklerimi yazmışsınz.
YanıtlaSilmercimek de sebzeden sonra sevdiğim tahıllardan.
et sevmeyen olarak çok sık yerim.
:)