5 Aralık 2013 Perşembe

balık çorbası

 
Evde balık yapmayı pek sevmiyorum. Hem ev çok kokuyor  hem de kendim pişirdiğimde yemekten pek keyif almıyorum. Ama malum çocuklar var. Mecburen sık sık balık yapıyorum ancak ya fırında ya da böyle çorbasını.
Bu çorbanın tarifini Amasra'da gittiğimiz bir balıkçı vardı, oranın şefinden almıştım. Birkaç ekleme de ben yaptım. 

Malzemeler 

1 adet orta boy Levrek
1 adet orta boy soğan 
1 adet orta boy havuç
1 adet kereviz sapı 
1 adet pırasa
1 adet patates
1 tutam maydanoz sapı
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı un ( tepeleme )
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
Tuz- tane karabiber

Yapılışı
Dereotu hariç tüm sebzeleri ve levreği bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup, tuz atarak kısık ateşte haşlıyoruz. iyice haşlanınca süzüp çorbada kullanmak için suyunu ayırıyoruz. Haşlanan levreği alıp kılçıklarını temizleyip küçük küçük didikliyoruz. Tencerede zeytinyağıyla unu, kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz üzerine balık suyunu ve tane karabiberi ekliyoruz. kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca didiklenmiş balıkları da ilave ediyoruz. bir iki taşım daha kaynatıyoruz. Servis ederken üzerine ince kıyılmış dereotu ve limon dilimi koyuyoruz ( ben dereotunu çok sevdiğimden biraz fazla kullandım dilerseniz daha az ekleyebilirsiniz).

                         afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Canım hayatta çekinerek.tereddüt ederek yaptığım tek yemek Balık çorbası olmuştu. Yaptıktan sonra çorba beni utandırdı tereddütlerimin ne kadar yersiz olduğunu yaptığım o lezzetli balık çorbamda gördüm.Benim tarifde hemen hemen aynı yaz olduğu için kereviz sapı koyamamıştım ama olsaydı mutlaka koyardım ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Bende nekadar kokarsa koksun tavada tercih ederim herdaim :) Tabii zevk meselesi değilmi..Balık çorbası hiç yapmadim kendim ama yapmak istiyorum ,tarifin harika bende deneyecegim..Afiyet şeker olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Haticecim hem besleyici hemde leziz bir çorba olmuş afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. ellerıne sağlık en azından besleyeı hem tadıda ok guzel oluyor

    YanıtlaSil
  5. heeeey bunu hiç bilmiyom ama yapıcaaaaam.
    bi de sizi görmek ne güzeeeel bilokumdaaaa.
    sevindim bana neeee.
    :)

    YanıtlaSil