16 Ekim 2013 Çarşamba

limonlu ekmek


mis kokulu ve lezzetli, ev yapımı ekmeğe hayır diyen var mıdır bilmem:))Haftasonu için denemek isterseniz...

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un

Yapılışı
tüm kuru malzemeleri yoğurma kabına koyup, yavaş yavaş süt ekleyerek, yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz.içine limon 
kabuklarını ekliyoruz. mümkün olduğunca fazla yoğuruyoruz. böylece hamurumuz esnek bir hâl alıyor ve daha lezzetli oluyor. en az 2 saat dinlendiriyoruz. Dilediğimiz gibi şekil veriyoruz(ben klasik ekmek şekli verdim.) ve yine bir kaç saat dinlendiriyoruz. üzerine bıçakla birkaç çentik atıp hafifçe un serpiyoruz. 170 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. fırına verince firının içine 1 kase su koyarsak nemli bir ortamda pişeceği için ekmeğimiz daha lezzetli olur. Afiyet olsun.

2 yorum: