18 Ekim 2013 Cuma

kavurma



Herkese iyi bayramlar... Kurban bayramı,  elbette kavurmasız olmaz. Herkesin kendine göre farklı yöntemleri var kavurma için. Bu da benim usûl kavurma...                                   
 
Malzemeler
Sırt bölgesinden çıkarılmış kuşbaşı et
İçyağ ( özellikle böbrek yağı)
Tuz

Yapılışı

İçyağlar ufa ufak doğranıp, kısık ateşte tencereye konup kapağı kapatılır. yağlar iyice eriyince kuşbaşı etler de eklenip, yine tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte; etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. ( yaklaşık 2 saat pişirilir.) Etler suyunu iyice çekince tuz ilave edilir. Karıştırılarak etlerin biraz renk alması beklenir. Etler hafif kızarınca ocağın altı kapatılır. Henüz kavurma sıcakken,  soğuması için derin bir kaba boşaltılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konur. Mümkünse buzdolabında bir gece bekletilir. ( Bu şekilde yaklaşık 2-3 ay saklanabilir. ) 


                       Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Hayırlı Bayramlar,mis gibi kavurma kokuları içinde bir bayram Allah Kabul etsin İnşallah :))Ellerinize sağlık harika görünüyor....

    YanıtlaSil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım.gecmıs bayramın mübarek olsun...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş bayramın mübarek olsun canım ellerine sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş Bayramın Kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.

    Bu güzel kurban kavurması için, elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerken; sizi Allah'a yaklaştıran kurbanınızın Cenab-ı Hakk'ın indinde kabul ve mübarek olmasını yine Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  6. elıne sağlık ekmek arası ıyı gıder

    YanıtlaSil
  7. hiç böyle nefis şeyler yapmıyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. kurbanda sadece kavurma yiyebiliyorum ki yaa.
    :)

    YanıtlaSil