Hayırlı pazarlar. Pazar kahvaltısı için hazırladığım pratik ama lezzetli bu minik bohçalar bizim evde çok seviliyor. umarım siz de seversiniz:))
Malzemeler
10 yaprak milföy
8-9 adet kuru incir
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı
Ben ev yapımı incir reçeli kullandım Ama reçel bulamayanlar için: Kuru incirleri sıcak suda biraz bekletip yumuşatıyoruz .
yumuşatıyoruzKüçük küpler halinde doğrayıp ceviz ve tarçın ekleyerek iç malzemeyi hazırlıyoruz.Milföy hamurlarını küçük karelere kesiyoruz.
yumuşatıyoruzKüçük küpler halinde doğrayıp ceviz ve tarçın ekleyerek iç malzemeyi hazırlıyoruz.Milföy hamurlarını küçük karelere kesiyoruz.
İç malzemeyi milföylerin üzerine koyup bohça gibi kapatıyoruz. 180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. fırından çıkarıp biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
afiyet olsun
mıfloy hamuru guzel oluyr bırde ıncırlı tabıkı yemede yanında yat
YanıtlaSilMm nefis görünüyor ellerine sağlık :) pratik bir o kadarda lezzetli dirler eminim , afiyetle yiyi :)
YanıtlaSilÇok kolay ve lezzetli görünüyor. Özellikle ani misafir için yapılması kolay bi tarif:)
YanıtlaSilaman allam bu neeeeee.
YanıtlaSildu bunu yengeme yaptırayım ben.
o kurabiyeci.
görünüşü elmalı kurabiye gibi.
incirli haaa.
bi de milföy hee.
:)
milfoy hamurlu ne yapilsa yerim, bu da zaten kalcalarimin buyuklugunden belli olur :) Incirle hic denemedim ama agzimin suyu su anda akiyor o ayri mesele :) cok pratik bir tarifi var, kesinlikle denemem gerek
YanıtlaSilEllerinize saglik simdiden afiyet olsun :)
eminim tadı muhteşemdirrr......görüntüsü de öyle
YanıtlaSilellerinize sağlık
kaybolmayın tamam mıııııı.
YanıtlaSil:)
Çok güzel canım.. Ben bu kurabiyeyi çok severim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilhttp://tugbates.blogspot.com/
Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilincirli olunca yemede yanında yat:)) eline sağlık canım
YanıtlaSil