Malzemeler
Sırt bölgesinden çıkarılmış kuşbaşı et
İçyağ ( özellikle böbrek yağı)
Tuz
Yapılışı
İçyağlar ufa ufak doğranıp, kısık ateşte tencereye konup kapağı kapatılır. yağlar iyice eriyince kuşbaşı etler de eklenip, yine tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte; etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. ( yaklaşık 2 saat pişirilir.) Etler suyunu iyice çekince tuz ilave edilir. Karıştırılarak etlerin biraz renk alması beklenir. Etler hafif kızarınca ocağın altı kapatılır. Henüz kavurma sıcakken, soğuması için derin bir kaba boşaltılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konur. Mümkünse buzdolabında bir gece bekletilir. ( Bu şekilde yaklaşık 2-3 ay saklanabilir. )
Hayırlı Bayramlar,mis gibi kavurma kokuları içinde bir bayram Allah Kabul etsin İnşallah :))Ellerinize sağlık harika görünüyor....
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım.gecmıs bayramın mübarek olsun...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilGeçmiş bayramın mübarek olsun canım ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilGeçmiş Bayramın Kutlu olsun.
YanıtlaSilMerhabalar.
YanıtlaSilBu güzel kurban kavurması için, elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerken; sizi Allah'a yaklaştıran kurbanınızın Cenab-ı Hakk'ın indinde kabul ve mübarek olmasını yine Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.
Selam ve dualarımla.
elıne sağlık ekmek arası ıyı gıder
YanıtlaSilhiç böyle nefis şeyler yapmıyorum ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
YanıtlaSilkurbanda sadece kavurma yiyebiliyorum ki yaa.
YanıtlaSil:)