29 Eylül 2013 Pazar
zeytinyağlı taze barbunya
Sezonun son taze barbunyası...
Malzemeler
1 kg taze barbunya
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
zeytinyağı
Yapılışı
Barbunyalar ayıklanır. Küp küp doğranmış soğan, havuç ve patates; sırasıyla zeytinyağında kavrulur. Daha sonra barbunyalar eklenir. Tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Biraz soğuyunca, ince kıyılmış maydanozlar eklenir. Mümkünse bir gece dinlendirilip, ertesi gün servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ennnn sevdiğim . harika görünüyor
YanıtlaSilben de bayılırım . çok teşekkürler sevgiler
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..sayfama ekledim tarıflerının takıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.
YanıtlaSilteşekkür ederim. sevgiler
SilEline sağlık, ben de çok severim. Bu hafta ben de yapayım bari :)
YanıtlaSilçok sağolsevdacığım çok sevgiler
SilEline sağlık.canım nefisss olmuş. çok severim sevgler..
YanıtlaSilçok Sağol semacığım. benden de çok sevgiler
SilEllerine sağlık canım çok severim .Gider ayak bitmeden alıp yapmalı,sevgilerimle..
YanıtlaSilçok Sağol macideciğim. yaz bitiyor diye değil sevdiğim yaz sebzeleri bitiyordiye üzülüyorum. onun işin ben de by ara sık yaptım . dondurulmuşu taze gibi olmuyor bence . çok aevgiler
SilRahmetli annem de zeytinyağlı yemekleri mutlaka bir gün sonra yedirirdi. Çok güzel anlatmışsınız, görüntü de süper. Herkes de sever barbunyayı. ( Benim oğullarım hariç :(( ). Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilRahmetli annem de zeytinyağlı yemekleri mutlaka bir gün sonra yedirirdi. Çok güzel anlatmışsınız, görüntü de süper. Herkes de sever barbunyayı. ( Benim oğullarım hariç :(( ). Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Alla annenize rahmet etsin. bizim evde de çocuklar yemiyor. ama eşim çok sever...
Silyazın en sık yaptığım yemektır elıne sağlık
YanıtlaSilBarbunya çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilkış geldi, barbunyanın tam zamanı derim..ellerine sağlık.. bende en kısa zamanda pişiricem:)
YanıtlaSilen sevdiğim yemeklerden. bak bu hafta 2 defa yaptım yaaa.
YanıtlaSilgelcem yineeee.
kaybolmaaa.
:)