Bu sıcak Ramazan günlerinde iftar sofralarına layık hem ferahlatıcı hem de yapımı kolay güzel bir içecek, Reyhan Şerbeti. Tarif Oktay Usta'dan. İftara davet ettiğim tüm misafirlerime hazırladım. Herkes çok beğendi ve reyhandan hazırladığıma kimse inanamadı. samimiyetle 10 üzerinden 10 puanı hak eden bir lezzet olduğunu söyleyebilirim.
Malzemeler
1 litre ( 8 bardak ) su
1 demet koyu renkli reyhan
1/2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı ( silme ) limontuzu
Yapılışı
Reyhan yaprakları saplarından ayrılır. Her yaprak elle, iki üç parçaya ayrılır ( bıçak kullanmayın). Karıştırma kabına alınan reyhanların üzerine şeker ve 2- 3 bardak kaynamış su eklenir ve karıştırılır. Limon tuzu eklenir. Bu aşamada reyhanlar renklerini bırakmaya başlar. 5-6 bardak soğuk su eklenir. Daha koyu, güzel bir renk olması için, şerbet süzülür, süzgeçin üzerinde kalan reyhanlar, elle iyice sıkılarak, rengini tamamen vermesi sağlanır. Buzdolabında iyice soğuyana kadar beklenir.
Afiyet olsun.
kadir gecen mubare olsun elıne sağlık bende yaptım ama daha koyamadım
YanıtlaSilMerhabalar.
YanıtlaSilGörüntülerini paylaştığınız şu kıpkırmızı reyhan şerbeti, şu uzun günlerin sıcağında oruç tutup da susuzluktan ciğeri yanan insanları nasıl serinleteceğini ve ferahlatacağını hissediyorum. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Gerçekten çok güzel bir paylaşımdı. Su gibi aziz olun.
Yaklaşan Ramazan (FITIR) bayramınızı en içten dileklerimle kutlar; sevdiklerinizle ve sevenlerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu ve gönlünüzce bir bayram geçirmenizi Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor şerbet hayırlı bayramlar,sevgiler...
YanıtlaSilnerelerdesın canm merak ettım
YanıtlaSilÇok sağol Selma Ablacığım. Tatilde memleketteydim. Dönünce de temizlikti okul telaşıydı derken ancak fırsat bulup bloğa girebiliyorum. Çok sevgiler....
Silellerinize sağlık bayılıyorum şerbet yapanlara darısı bizim evin başına : )
YanıtlaSil